Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skärgårdsstad ska locka stockholmare

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Finndomo bygger sexton tvåvåningshus mitt i Trosa med 70 bostadsrätter till ett värde av 115 Mkr.


- Vi är glada att få förtroendet att genomföra denna stora affär. Allt fler bygg- och bostadsföretag väljer numera industriellt byggande, vilket betyder att vi bygger husen till sista kakelplattan i en norr och varm industrimiljö, säger Staffan Lindquist, vd för Finndomo AB.
- Nya bostadsrätter är efterlängtade här i Trosa. Vi har under flera år haft en befolkningstillväxt och nu är trycket större än någonsin. Boendemiljön här kombinerat med närheten till Stockholm är oslagbar, säger kommunalrådet Daniel Portnoff.
De nya bostäderna i Trosa byggs i området Mejseln som ligger i centrala Trosa. Bygget är en totalentreprenad och täcker allt från mark- och grundarbeten till hustillverkning i fabrik och montage på plats.
Varje hus har fyra stycken tre- och fyrarumslägenheter på 79 respektive 98 kvadratmeter. Priserna ligger på 1,85 Mkr respektive 2,16 Mkr. Månadsavgiften blir ca 3 500 och 4 000 kronor.
Inflyttning beräknas ske under vintern 2007.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.