Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skatteverket specialgranskar byggbranschen 2016

Publicerad: 16 februari 2016, 13:52

I år kommer Skatteverket att lägga extra krut på att granska bland annat hur rotavdragen används samt hur reglerna för personalliggare i byggbranschen följs.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketpersonalliggareROT-avdrag

I dag klargjorde Skatteverket var det kommer att lägga extra bevakning under 2016. Syftet enligt Skatteverket är att skydda seriösa företag och motverka osund konkurrens.

När det gäller rotavdrag kommer Skatteverket att hårdgranska jobb som har utförts av närstående och privatpersoner som bedriver näringsverksamhet inom jord- och skogsbruk för att förhindra att felaktiga skatteutbetalningar görs. Takläggning, installation av bredbandsfiber och isättning av fönster är andra åtgärder som kommer att granskas inom ramen för rot.

När det gäller lagen om personalliggare inom byggbranschen, som infördes vid årsskiftet, kommer verket hålla ett extra öga på hur den efterlevs i branschen med sina 550 000 anställda.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.