tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skilsmässor hindras av bostadsbristen

Publicerad: 10 augusti 2016, 13:18

21 procent av de som deltagit i SBAB:s enkätundersökning uppger att de själva eller en bekant skjutit upp sin separation på grund av bostadsbrist.

Foto: Johanna Åfreds

SBAB:s enkätundersökning visar att bristen på bostäder påverkar kärleks- och familjelivet.

Ämnen i artikeln:

SBABClaudia Wörmannbostadsmarknadbostadsbrist


21 procent av de som deltagit i SBAB:s enkätundersökning uppger att de själva eller en bekant skjutit upp sin separation på grund av bostadsbrist. 1 044 personer i åldern 20-80 år svarade i slutet av juni 2016 på en undersökning som SBAB har låtit CINT/Snabba Svar göra.

29 procent har själva, eller känner till någon, som inte flyttat på grund av att barnen bor kvar hemma för länge. Situationen är värst i Stockholm där antalet är 37 procent. I Jämtland och i Västernorrland är det bara 11 procent som har skjutit upp separation eller som inte flyttta för att barnen bor kvar.

– Det är helt befängt att beroende av var du bor är det lättare eller svårare att göra viktiga livsval. Helt klart är det värst för den som bor i en tillväxtregion, medan det på andra håll fungerar hyfsat.  Att inte kunna gå vidare och anpassa boendet efter var man är livet likväl som att försöka undvika att curla ett vuxet hemmaboende barn är mycket påfrestande, säger Claudia Wörmann, boendeekonom SBAB.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev