Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Skövdebostäder vinner Sabos bopris

Publicerad: 22 september 2014, 11:41

I samband med ett stam- och fasadbyte byggde Skövdebostäder även ett utegym.

Foto: Sabo

Årets vinnare av Sabos bopris är Skövdebostäder. De belönas för sin satsning på sociala mervärden i samband med en renovering av tre punkthus.


Ämnen i artikeln:

SaboSkövdebostäder

I samband med stam- och fasadbyte i tre punkthus på Henriksbergsgatan i Skövde tillsatte Skövdebostäder en arbetsgrupp som skulle ta fram förslag kopplade till friskvård och hälsa för de boende. I arbetsgruppen fanns både representanter för Skövdebostäder och för de boende i området. Några förslag som förverkligats är en övernattningslägenhet, en gemensamhetslokal, uterum, uteplatser och utegym.

– Skövdebostäder har i samband med renoveringar tänkt längre än många andra när det gäller hållbarhet och människors hälsa. Bolagets arbete är en sporre för andra som vill utveckla sin förvaltning, säger Susanna Haby, juryns ordförande och ledamot i Sabos styrelse.

Juryns motivering

”Skövdebostäders tävlingsbidrag har en tydlig koppling till tävlingens huvudkriterium, om sociala mervärden som skapats i samband med renovering och upprustning av utemiljöer. Satsningen på friskvård har använts på ett kreativt sätt för att förbättra kontakter och sociala sammanhang i de tre fastigheterna på Henriksbergsgatan. Personalens lyhörda arbetssätt framstår som en viktig framgångsfaktor.”

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SaboSkövdebostäder

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.