Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Småhuspriserna ner en procent

Publicerad: 14 mars 2008, 13:30

Småhuspriserna i landet har sjunkit med drygt 1 procent under perioden december-februari jämfört med september-november i fjol. Jämfört med samma period för ett år sen har dock småhuspriserna stigit med nio procent.


I tolv av landets 21 län ser vi sjunkande småhuspriser mellan de senaste tremånadersperioderna. Störst nedgång står Dalarnas län för med fyra procent tätt följd av Skåne, Kalmar, Jämtland och Östergötlands län med tre procent, medan övriga län med nedgång ligger mellan 1 och 2 procent.
Oförändrade småhuspriser ser vi I Södermanland, Värmland, Gävleborg, Uppsala och Hallands län är priserna på småhus oförändrade.

Gotlands län har den största ökningen fyra procent. I de resterande tre länen Västernorrland, Jönköping och Norrbotten har priserna ökat med mellan ett och tre procent. Även i storstadsregionerna har småhuspriserna sjunkit jämfört med den förra tremånadersperioden. Stor-Stockholm och Stor-Göteborg har båda en nedgång på två procent medan det i Stor-Malmö noteras en nedgång på fyra procent.

På riksnivå har småhuspriserna ökat med nio procent jämfört med för ett år sedan. Gotland och Hallands län har den största prisökningen på årsbasis med tolv procent. Genomsnittspriset för en småhusfastighet i Sverige ligger på strax över 1,9 miljoner kronor. Stor-Stockholm är dyrast med ett genomsnittspris på 3,4 miljoner följt av Stor-Göteborg och Stor-Malmö med drygt 2,6 miljoner kronor.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.