Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Småhuspriserna upp tre procent

Publicerad: 16 september 2008, 08:05

Småhuspriserna steg med tre procent perioden juni-augusti jämfört med mars-maj. Men på riksnivå märks en avmattning av priserna.


Under sommaren har huspriserna stigit i nästan hela landet. Störst är ökningen på Gotland där priserna steg 12 procent. Även i Uppsala och Örebro län var prisökningen stor, sju procent.

Hack i häl kommer Kalmar, Gävleborg och Västerbotten med där priserna steg med sex procent.

De enda län som inte visar prisökningar under sommaren är Blekinge, där priserna varit oförändrade sedan i våras, samt Halland som haft en prisnedgång på en procent.

I de tre storstadsområdena är uppgången fyra procent i Stor-Stockholm och två procent i Stor-Göteborg och Stor-Malmö.

På årsbasis har priserna stigit med fyra procent. Sett till helåret har Örebro län haft den största prisökningen med elva procent, följt av Jönköping med nio procent samt Värmland och Gävleborg med sju procent.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet var under juni-augusti 1 870 000 kronor.

I Stor-Stockholm närmar sig snittpriset 3,5 miljoner.

Endast fyra av landets 21 län har snittpriser under miljonen. Dessa är Gävleborg (986 000 kronor), Dalarna (946 000 kronor), Norrbotten (893 000 kronor) och Västernorrland (881 000 kronor).

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.