Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Södermalm får ny stadsdel under broar

Publicerad: 5 september 2016, 09:28

Södra Skanstull ska exploateras. Enligt ett förslag kan det ge 750 nya bostäder på Södermalm i Stockholm.


Stockholms stad planerar för fullt för butiker, kontor, hotell och lokaler för kultur och idrott under de hårt trafikerade broarna vid Skanstull i Stockholms innerstad.

– Ytorna under broarna är inte så välutnyttjade idag. Där blir det nu en levande stadsdel med gröna torg och stor variation, säger Ewa Wåhlin, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret.

Ett mål är att bättre koppla samman Skanstull med Söderstaden, det vill säga Gullmarsplan och Slakthusområdet som också kommer att exploateras starkt de kommande åren.

I dag ligger bland annat Eriksdalsbadet i området. Här finns även strandpromenader längs vattnet. Samråd för området pågår 1 september–27 oktober i år.

– En viktig del av programförslaget är utveckling av strandpromenaden, där planerar vi två nya parker vid vattnet. Och det kommer att bli smidigare att promenera längs vattnet hela vägen, säger Ewa Wåhlin.

Programförslaget för den nya stadsdelen innehåller bland annat, 750 bostäder, lokaler för kontor, butiker, hotell, kultur, restauranger, nya torg och små gröna ytor, en utvecklad strandpromenad och två nya parker vid vattnet, ång- och cykelvägar och förbättrad kollektivtrafik.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.