Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stockholm: Fyror och större i närförort ökar mest

Publicerad: 26 januari 2010, 11:46

Prisutvecklingen för bostadsrätter har varit störst i Stockholms närförorter, visar siffror som Mäklarstatistik tagit fram på uppdrag av Mäklarsamfundet.


Prisutvecklingen på stora lägenheter i närförort har varit 82 procent mellan 2005 och 2009.

– Att de stora lägenheterna i närförort haft den kraftigaste prisutvecklingen hör samman med att dessa lägenheter är attraktiva för barnfamiljer, med närhet till grönområden och med bra kommunikationer, dessutom är de stora lägenheterna inte så vanliga, vilket bidrar till prisutvecklingen. De lite större lägenheterna är även attraktiva för det äldre paret som sålt villan, säger Claudia Wörmann, analysansvarig på Mäklarsamfundet, i ett pressmeddelande.

Efter den 82 procentiga prisökningen sedan 2005 i närförort kommer ettorna i Stockholms närförorter som har ökat med 65 procent. Sämst prisutvecklingen noteras bland ettorna i Stockholms ytterförorter, med en prisutveckling på 57 procent under samma tidsintervall.

Fotnot: Stockholms närförorter består av församlingarna Enskede - Årsta, Skarpnäck, Hägersten, Bromma och Västerled.
Stockholms ytterförorter består av församlingarna Brännkyrka, Vantör, Farsta, Skärholmen, Vällingby, Hässelby, Spånga och Kista. (Mäklarförbundet)

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.