Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stockholmare får rökfria bostäder

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Helt rökfria fastigheter är inte så vanliga ännu. För Familjebostäder i Stockholm är elva lägenheter i Årsta först ut som helt rökfria miljöer.


I Familjebostäders hus gäller redan rökförbud i allmänna utrymmen. Men för hyresgäster som av olika skäl velat slippa grannar som bolmar under köksfläkten eller på balkongen har det varit svårare. Efter de boendes önskemål har Familjebostäder bestämt sig för att erbjuda en helt rökfri fastighet.

- Rökfria hus är ett led i att uppfylla vår ägares uppdrag om ökad valfrihet i boendet, säger Bosse Sundling, vd på kommunala Familjebostäder.

På astma- och allergiförbundet tar man emot beskedet med glädje.

-Vi hoppas att fler fastighetsägare följer efter. Tobaksrök orsakar ofta besvär i flerfamiljshus för personer med allergi och annan överkänslighet, säger Marie-Louise Luther, ombudsman på Astma- och allergiförbundet.

De elva lägenheterna som ska byggas på Sandfjärdsgatan i Stockholmsförorten Årsta är inflyttningsklara om ett år. Den som ska flytta in får då skriva på en förbindelse om att varken de själva eller deras besökare för röka inne eller i anslutning till huset.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.