Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Stockholmshem vill bygga på höjden

Publicerad: 10 februari 2016, 10:32

Stockholmshem ska flytta sitt huvudkontor till Skärholmen och planerar i samband det det att förstärka satsningen med nyproduktion av bostäder. Visionen är ett nytt huvudkontor och bostäder i samma byggnad – gärna 24 våningar.


Stockholms stad planerar nyproduktion av 4 000 lägenheter i Skärholmen de kommande åren, en satsning som Stockholmshem vill vara med och bidra till.

– Vi vill vara en del av utvecklingen av Skärholmen och skapa platser där människor vill leva och bo. Vi har en vision om ett nytt landmärke på en central plats i Skärholmen., säger Kadir Kasirga (S), ordförande i Stockholmshem.

Den nya byggnaden planeras på den plats där det i dag är lokaler för fordonstekniska gymnasiet, bredvid Skärholmen centrum. Förslaget kommer att utredas vidare men arbetet är påbörjat och samtal pågår med flera parter, bland annat SISAB som äger den nuvarande fastigheten.

En ny byggnad beräknas stå klar 2020-2021.

– Vi hade kunnat flytta vårt huvudkontor på kortare tid men vi är bostadsbyggare och vill använda det här uppdraget till att även bygga bostäder, säger Eva Nygren, vd på Stockholmshem.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.