Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bostäder

Studentskrapan såld till AP Fastigheter

Publicerad: 17 April 2008, 13:30

Studentskrapan på Götgatan i Stockholm säljs till AP Fastigheter redan i juni. Det kommunala bolaget Svenska Bostäder avyttrar fastigheten med en garanti om att studenterna ska få bo kvar.


Byggnaden gick i många år under benämningen skatteskrapan. Men sedan skattemyndigheten flyttade ut har Svenska Bostäder totalrenoverat fastigheten som istället fått namnet studentskrapan. Idag rymmer den cirka 600 studentbostäder, restauranger och en galleria. Sedan Stockholms stad fick ett borgerligt styre har målet varit att avyttra fastigheten, vilket nu har skett.

– Vi är glada över att ha hittat en erfaren, seriös och långsiktig ny ägare till Skrapan. AP Fastigheter uppfyller alla våra krav på en ny ägare och har goda möjligheter att fortsätta utveckla Skrapan utifrån den grund som Svenska Bostäder har lagt, säger Kristina Alvendal (m), ordförande i Svenska Bostäder.

Köpeskillingen ligger på 1,2 miljarder kronor. När Svenska Bostäders styrelse och kommunfullmäktige gett sitt klartecken till affären kan en överlåtelse ske redan den 16 juni i år. Oron har varit stor att studenterna inte skulle få bo kvar vid en försäljning, men nu finns garantier för att de ska få bo kvar. Detaljplanen har ändrats från att gälla tillfälligt boende till studentbostäder.

– Skrapan är ett strategiskt förvärv som vi är mycket glada över. Det är ett utmärkt tillskott till vårt bestånd av studentbostäder och stärker samtidigt vår portfölj med kommersiella lokaler. Dessutom är det ett känt landmärke i hela Stockholmsregionen som vi är stolta att få äga, säger Fredrik Wirdenius, vd för AP Fastigheter.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.