Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Svårt att hitta styrelse till bostadsrättsföreningar

Publicerad: 11 april 2011, 12:44

Allt färre vill engagera sig i styrelsearbetet i bostadsrättsföreningar. Främsta skälet är att styrelseuppdraget upplevs som alltför tidskrävande. Det framgår av en ny undersökning från Fastighetsägarna.


– Det är en oroande utveckling om fler bostadsrättshavare upplever att det är svårt att kombinera arbetsliv och familjeliv med ett engagemang i bostadsrättsföreningens styrelse, säger Maria Livijn, näringspolitiskt ansvarig för bostadsrättsföreningar på Fastighetsägarna Stockholm, i ett pressmeddelande

Undersökningen visar att frågan om ersättning till styrelsen blivit allt viktigare. Majoriteten av bostadsrättsföreningarna säger att de ger någon form av ersättning till styrelsen.

Den ekonomiska ersättningen är ofta relativt liten. Om de som engagerar sig i styrelsen får en rimlig ekonomisk ersättning kan det bli lättare att rekrytera rätt kompetens till föreningen, bedömer Fastighetsägarna.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.