Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tuve Bygg bygger tiovåningshus i Tynnered

Publicerad: 24 juli 2018, 04:00

Som en del i satsningen BoStad2021 planerar Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget att bygga 91 nya hyresrätter på Briljantgatan i Tynnered. Tuve Bygg AB vann upphandlingen och kommer att utföra projektet som en totalentreprenad.


Framtiden Byggutveckling planerar att bygga ett lamellhus i 10 våningar intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus på Briljantgatan i Tynnered. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.

Totalt byggs det 91 nya hyresrätter i olika storlekar, samt utrymmen för förråd och teknik med mera. De färdigställda lägenheterna kommer att ägas och förvaltas av Bostadsbolaget.

– Vi på Tuve Bygg känner stolthet över att få bygga ett hus som kommer att bli ett landmärke för framtiden, både för stadsdelen Tynnered och för Göteborg, säger Lars Elfast, arbetschef på Tuve Bygg.

Huset har två trapphus med respektive fem och sex lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.