Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Tyréns, Martinsons och Murmans startar gemensamt trähusbolag

Publicerad: 5 juli 2013, 09:11

Konsultbolaget Tyréns, träförädlingsföretaget Martinsons och Murman Arkitekter har bildat ett gemensamt bolag för att bygga flerbostadshus i trä. Det första projektet blir två femvåningshus i trä på Sandåkern i Umeå, som byggstartar i april nästa år.


Bolaget kommer att gå under namnet Tyréns Martinsons Murman. Bolagets vision är att bygga helt klimatneutralt, vilket innefattar allt från materialval till byggnadsteknik och arkitektur.

– Vi vill bli bäst genom att integrera design och teknik i en hållbar byggprocess, säger Ulrika Francke, vd på Tyréns, i ett pressmeddelande. På Sandåkern i Umeå kommer bostadsrättshusen att anpassas till befintliga markhöjder för att undvika uppfyllnader och för att spara den befintliga tallvegetationen. Stommarna till husen kommer att prefabriceras i Martinsins fabriker. Försäljningen av bostäderna i femvåningshusen startar i september och planen är att spaden ska sättas i marken i april 2014.

Husen är en del av utbyggnaden av Sandåkern i Umeå. Totalt ska 700 nya lägenheter byggas av elva olika aktörer.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.