Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Veidekke bygger i Stockholmsförort

Publicerad: 2 februari 2015, 10:25

Projektet i Högdalen centrum består av fem lägre och tre högre hus.

Illustration: Veidekke

I kvarteret Branddörren i Högdalen Centrum ska Veidekke bygga åtta hus med totalt cirka 400 lägenheter. Detaljplanen för området har vunnit laga kraft och byggstart ska ske i höst.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingStockholmVeidekkehögdalen

Veidekke Bostad och Coop Fastigheter har sedan 2010 tillsammans arbetat med att ta fram en detaljplan för bostäder i kvarteret Branddörren, i direkt anslutning till Högdalens centrum i södra Stockholm. Idag ligger det en nedlagd skolbyggnad på fastigheten. Omvandlingen innebär att den gamla skolbyggnaden rivs medan den före detta matsalen som nu inrymmer Fria Teatern bevaras.

Samarbetet mellan Veidekke och Coop har genomförts i ett samägt utvecklingsbolag. Veidekke har nu förvärvat Coops andel. Detaljplanen för området har vunnit laga kraft och byggstart ska ske i höst. Projektet innehåller totalt cirka 400 bostadsrätter fördelat på fem lägre och tre högre hus.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.