Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Veidekke byggstartar exklusivt konceptboende

Publicerad: 18 november 2013, 13:33

På Valhallavägen i Stockholm, intill Musikhögskolan, Svea Artilleri och Stockholms Stadion byggstartar nu Veidekke 350 exklusiva lägenheter. Första etappen av Svea Fanfar består av 93 våningar med 2-7 rum och kök.


Projekteringen är redan igång och markarbetet har påbörjats. Totalentreprenör är Veidekke Entreprenad och kontraktssumman är på 275 miljoner kronor.

Svea Fanfar kommer att innehålla gym, bemannad reception/concierge, lobby/lounge, övernattningsrum, konferensrum, kök, festlokal. Dessutom kommer Svea Fanfar-bor kunna få hjälp med städning, tvätt, barnpassning, tillsyn vid resor, hantverks- och bilservice.

Veidekke Entreprenad projekterar bostadsprojektet i VDC/BIM, som består av arbetsmöten enligt ICE-metoden ”Integrated Concurrent Engineering”.

”Ett sådant arbetsmöte innebär att ett rum fylls med arbetande arkitekter, projektörer, projektägare och det fortgår ofta flera samtida diskussioner. Projektörerna utför i princip samma saker som under en vanlig projektering med skillnaden att alla gör det samtidigt och i samverkan”, skriver Veidekke i ett pressmeddelande. ”Det viktiga är att alla i rummet gemensamt tar alla beslut. Detta har testats på ett antal olika projekt med goda resultat och positiva tongångar från både medarbetare och samarbetspartners.”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.