Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Veidekke satsar på hyresrätter

Publicerad: 22 december 2016, 13:52

Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Bostad.

Foto: Veidekke

Veidekke storsatsar på bostadsfronten. För närvarande har de cirka 1 800 bostäder i produktion och säljer cirka 1 000 bostäder per år. Nyligen lanserade de ett nytt småhuskoncept, och nu kommer beskedet att de ska satsa på hyresrätter.


I ett första skede ska Veidekke bygga och förvalta hyresrätter i de tre storstadsregionerna runt Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi ska inte köpa något färdigt bestånd, utan bygga och förvalta hyresrätterna själva, säger Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Bostad.

Han räknar med en första byggstart redan 2017.

– När det gäller antalet enheter under 2017 är jag inter riktigt säker på var vi landar. I Skåne har vi projekt där vi är mer eller mindre färdiga att sätta spaden i marken. Vi tittar också på projekt i Göteborg och Mälardalen men de ligger lite längre fram i tiden, säger Per-Martin Eriksson.

Bakom beslutet att bygga och förvalta hyresrätter ligger en uttalad ambition att bli Sveriges ledande bostadsutvecklare.

– Hyresrätterna ger oss möjlighet att både öka volymen på vårt bostadsbyggande, och bredda vårt erbjudande. Vi vill kunna tillgodose alla behov och bygga både prisvärda bostäder och lite mer exklusiva bostäder. Både vårt nya småhuskoncept och hyresrätterna är en del i det, säger Per-Martin Eriksson.

Läs mer: Veidekke Bostad lanserar nytt koncept för småhus.

I samband med den nya satsningen bildar Veidekke ett nytt bolag för fastighetsförvaltning som ska ligga under Veidekke Bostad. Verksamheten blir ett nytt inslag i Veidekke-koncernen.

– Det här är ett helt nytt ben för oss att stå på och utveckla. Det blir spännande för oss på Veidekke Bostad men också för hela koncernen, säger Per-Martin Eriksson.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.