Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Veidekke specialiserar sin byggverksamhet

Publicerad: 5 september 2017, 08:32

Veidekke delar upp sin byggverksamhet för att specialisera sig ytterligare inom såväl kommersiellt- som bostadsbyggande. I samband med omstruktureringen rekryterar bolaget ny spetskompetens.


Veidekke har vuxit kraftigt i Sverige under de senaste fyra åren. Bolaget har gått från en omsättning på cirka 4 miljarder kronor till cirka 10 miljarder kronor.

Enligt vd Jimmy Bengtsson är målet dock inte att bli störst på den svenska marknaden.

– Det är att bli bäst. Genom ökad specialisering stärker vi vårt fokus på hög produktivitet i kombination med riktigt attraktiva produkter, säger Jimmy Bengtsson i ett pressmeddelande.

Syftet med omstruktureringen är att öka produktiviteten och stötta utvecklingen av attraktiva koncept såväl inom kommersiellt- som bostadsbyggande.

Under de senaste tre åren har Veidekke Bostad mer än tredubblat volymen och ligger nu på mer än 2200 enheter i pågående produktion. Den som ska driva bolagets bostadsdel vidare blir Mats Nyström. Han har rekryterats från Skanska, där han ingick i Sverigeledningen.

–  Med Veidekkes involverande filosofi, fantastiskt duktiga medarbetare – och nu även Mats Nyström – har vi en riktigt stark laguppställning, säger Jimmy Bengtsson.

Spännande att utveckla bostadsaffären

Mats Nyström har haft ögonen på Veidekke under en tid.

– Jag ser det som ett offensivt och samtidigt väldigt sunt och stabilt bolag, med en helt unik företagskultur. Jag tror på Veidekkes involverande filosofi och det ska bli spännande att få bidra till att utveckla bostadsaffären ytterligare tillsammans med medarbetarna och kunderna, säger Mats Nyström, i ett pressmeddelande.

Anders Arfvén, som under sin tid som ledare för Veidekkes byggverksamhet, fördubblat byggverksamhetens omsättning, kommer att leda och vidareutveckla den kommersiella byggverksamheten inom Veidekke Sverige.

– Veidekkes byggverksamhet har vuxit kraftigt under de senaste åren. Jag ser fram emot att ytterligare specialisera och utveckla vår kommersiella affär, där vi ser en stor potential att utveckla vårt kunderbjudande och ta marknadsandelar framåt, säger Anders Arfvén i ett pressmeddelande.

Veidekke har i dag drygt 1800 medarbetare på den svenska marknaden.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News