Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Villor sjunker i värde

Publicerad: 12 maj 2008, 08:01

De senaste tre månaderna har villa- och fritidshuspriserna i landet sjunkit, enligt Mäklarstatistik. Bostadsrättspriserna ligger stilla.


Villaprognosen för de närmaste månaderna är att priserna endast kommer att stiga svagt. Den senaste tremånadersperioden har villapriserna till och med sjunkit. Sett över en tolvmånadersperiod bakåt i tiden har priserna dock stigit sex procent i riket. I Storstockholm och Storgöteborg ligger uppgången det senaste året på åtta procent.

Stormalmö betraktas som en skakigare marknad där uppgången legat på fyra procent under de senaste tolv månaderna. Enligt Mäklarstatistik präglas Malmömarknaden av avvaktan, längre försäljningsprocesser och ett stort utbud av både villor och bostadsrätter.

Även prisutvecklingen på landets bostadsrätter har varit blygsam. De senaste tre månaderna har priserna stått stilla men sett tolv månader bakåt har ökningen legat på två procent. Storstockholm noterar däremot en tioprocentig ökning det senaste året.

Fritidshusen noterar svagt sjunkande priser de senaste månaderna men har haft en uppgång på tre procent det senaste året.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.