Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vinnarplaketten på plats i Rådhuskvarteret

Publicerad: 8 juni 2015, 11:50

Kommunalrådet Pierre Månsson fick plaketten av juryordförande Mårten Lindström och Byggindustrins chefredaktör Staffan Åkerlund.

Foto: Anna Sander

I fredags överlämnades vinnarplaketten för Årets Bygge 2015 som ska sättas upp i entrén på Rådhuskvarteret i Kristianstad. Såväl kommun- som projektledningen var på plats och tog emot juryn och bjöd på en rundvandring i kvarteret.


Ämnen i artikeln:

Årets ByggeRådhuskvarteretKristianstadÅrets Bygge 2015

Kommunalrådet Pierre Månsson, fp, tog emot plaketten av juryns ordförande Mårten Lindström och Byggindustrins chefredaktör Staffan Åkerlund och berättade om hur han upplevde spänningen på Årets Byggegalan på cirkus i mars.

– När jag förstod att vi var en av fem finalister tänkte jag att nu kan jag resa tillbaka till Kristianstad med äran i behåll. Segern kom som en fantastisk överraskning och vi blev jublande glada, sade Pierre Månsson, till juryn i fredags.

Bakom Rådhuskvarteret finns ett väl sammansvetsat team med kommunen som byggherre och bland annat Fojab Arkitekter, NCC, WSP, Bravida och ÅF som ledande konsulter, entreprenörer och installatörer. Juryn fastnade för projektets välfungerande partneringsamarbete och innovativa BIM-användning.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.