måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Wästbygg bygger åt Stockholms stadsmission

Publicerad: 5 december 2022, 07:56

37 hyresrätter, fyra radhus och en lokal ska byggas på uppdrag av Stockholms stadsmission.

Foto: Wästbygg

Wästbygg har tecknat avtal med Stockholms Stadsmission om att uppföra bostäder för personer som står långt ifrån den ordinarie bostadsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Svepetbostadsbyggandebostadsutveckling

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Projektet som ska uppförs i Farsta Strand i Södra Stockholm omfattar ett punkthus med 37 hyresrätter och en lokal samt fyra radhus. Bostäderna ska Svanenmärkas och ordervärdet uppgår till 73 miljoner kronor.

Läs även: Bostadsministern om framtiden för bostadsfrågorna

– Vi har precis genomfört Fas 1 med projektering i samverkan och då lagt stort fokus på utformningen av stommen och att identifiera en bra lösning ur produktionsteknisk synvinkel. Tillsammans ska vi bygga bostäder som många ska ha råd att efterfråga utan att vi ger avkall på kvalitet och hållbarhet. Samarbetet med Stockholms Stadsmission ligger väl i linje med vårt arbete inom social hållbarhet och vi ser fram emot att gå vidare till produktionsfasen, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg.

Bygglov är beviljat. Produktionsstart sker i början av 2023 och under våren 2024 ska bostäderna vara inflyttningsklara.

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med bostadsfrågan, och är dessutom väl medvetna om de förödande konsekvenser som låsningarna på bostadsmarknaden skapar för människor. När vi nu bygger ett eget hyreshus med överkomliga hyror vill vi visa att det finns vägar framåt för att skapa en mer inkluderande bostadsmarknad i Sverige och att vi gärna tar första steget i hopp om att fler ska följa efter, säger Åsa Paborn, direktor på Stockholms Stadsmission.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev