Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggregler

Behöver vi kontrollansvariga?

Publicerad: 20 Januari 2020, 05:00

Anna Sander, Kommittén för modernare byggregler, i samtal med Fredrik Elmgren, regionchef i Öst på Serneke Bygg och Stefan Sandberg, vd för Uppsalahem. Moderator var Jonas Högset, chef för Fastighet och Boende på Sveriges Allmännytta.

Foto: Anders Siljevall

Plan- och bygglagen ställer i dag krav på att en certifierad kontrollansvarig ska se till att ett byggprojekt lever upp till bygglagstiftningen. Kommittén för modernare byggregler föreslår att kravet ska tas bort – ett förslag som delvis förvånade panelen på ett seminarium arrangerat av Sveriges Allmännytta.


På ett frukostseminarium hos Sveriges Allmännytta diskuterades Kommittén för modernare byggreglers samtliga förslag. I panelen fanns kommittéledaren Anna Sander, Fredrik Elmgren, regionchef i Öst på Serneke Bygg, Stefan Sandberg, vd

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 2995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.