Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggregler

Boverket föreslår ändrade byggregler

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Boverkets förslag till ändrade byggregler går nu ut på remiss. Senast den 9 maj måste verket ha remissvaren för att kunna ta dem i beaktande.

Den nuvarande remissrundan gäller de inledande avsnitten med allmänna regler om byggnader samt avsnitten om hälsa/miljö, bullerskydd och energihushållning.

Bland de viktigare ändringarna märks bland annat sänkt gränsvärde för gammastrålning från byggmaterial från 0,5 till 0,3 mSv/h, en helt ny regel om fönsters placering så att det är möjligt att följa dygnets och årstidernas variationer i utrymmen där människor vistas mer än tillfälligt samt flera nya regler om fuktskydd.

Gränsen för skållningsnivå för tappvarmvatten sänks från 65 till 60 grader och den rekommenderade väntetiden för tappvarmvatten sänks från 30 till 10 sekunder. Detta för att minska mängden vatten som spolas bort medan man väntar på varmvatten.

Många ändringar är av mer redaktionell karaktär och syftar till att göra råden och föreskrifterna tydligare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.