lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Boverkets plan för bantning klar: Nio personer får gå

Publicerad: 16 november 2020, 14:12

Avslutade regeringsuppdrag ligger bakom att Boverket behöver ställa om, berättar Leif Clemedtson, HR-chef. Foto: Franz Feldmanis / Charlotte Nilsson

Boverket flaggade redan i februari för minskningar av personalstyrkan som en följd av minskade anslag. Nu skrider man till verket.

Ämnen i artikeln:

Boverkets byggreglerbyggregler

Orsaken till nedskärningen är minskade anslag med 25 miljoner kronor från nästa år för verksamhetsområdena PBL-kompetens och digitalisering. 

Läs även: Så ska Boverket förenkla byggreglerna

I februari trodde man att konsekvensen skulle bli att runt tjugo anställda skulle behöva gå, men nu har siffran bantats ned till nio personer, det vill säga från 279 till 270 anställda. 

– Det är tråkigt att tvingas säga upp personal, men vi ser ändå att Boverket kommer att vara en myndighet med hög kompetens för att genomföra de uppdrag som regeringen ger oss som nationell myndighet inom planering, byggande och boende, säger HR-chefen Leif Clemedtson, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Därför måste Boverket skära ner

Boverket genomför även andra typer av organisationsförändringar för att spara minst fem miljoner kronor på övriga kostnader. 

– Vi genomför flera olika åtgärder för att anpassa oss till en minskning av anslagen. Trots detta behöver vi säga upp personal och har därför i dag lämnat ett varsel till Arbetsförmedlingen.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev