Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Branschen siktar högt med ny gratiskurs – ska lära alla samma granskningsprocess

Publicerad: 13 oktober 2020, 15:02

Ulf Larsson på NCC leder den nya kursen. Foto: Elin Bennewitz

Byggbranschens elektroniska affärsstandard, Beast, har som mål att få alla projekteringsledare och projektörer inom bygg att jobba enligt samma digitala granskningsprocess och bjuder nu in till en digital kurs som är öppen och gratis för alla, vid tre olika tillfällen.

Ämnen i artikeln:

granskningBeastbyggregler

AJ


Kursen är kostnadsfri och vänder sig främst till kommunala fastighetsförvaltnings- respektive projektkontor men även andra fastighetsbolag, projektledare och deltagare som medverkar vid granskning av system- och bygghandlingar.

Läs även: Flera nya namn i Beasts styrelse

Målet från Beast är att få alla att jobba med samma digitala granskningsprocess, där status med text och med färgkoder blir ett sätt att jobba med bygghandlingar som är branschgemensamt, oavsett vilken mjukvara man använder för att hantera granskningshandlingarna.

Backas av de stora

Kursen arrangeras gemensamt av SKR:s FoU-fond för kommunernas fastighetsfrågor i samverkan med Beast och håller på i en timme vid tre olika tillfällen under hösten. 

Initiativet backas av aktörer som NCC, Skanska, Veidekke, JM, Peab och Tikab.

Läs även: Beast lanserar ny standard

Ulf Larsson, chef operativt stöd på NCC Building och styrelseordförande i Beast, säger att branschgemensamma standarder, även för de enkla och självklara sakerna, är den enda vägen framåt för att effektivisera byggsektorn; 

– Direkt efter kursen får man tillgång till videoguider. Mallar och profiler med markeringsverktyg är sedan klara och fritt tillgängliga gratis för att komma i gång direkt, säger Ulf Larsson. 

Här sänds de kostnadsfria kurserna

• 23 oktober kl. 10.00-11.00

• 27 november kl. 10.00-11.00

• 4 december kl. 10.00-11.00

Länk till kursen hittar du här: Introduktionskurs: Beast, effektivare granskning 2.0

 

 

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev