Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Malmöfastighet först med ny standard

Publicerad: 10 april 2017, 06:53

WSP har fått uppdraget att samordna certifieringen av Castellums nybyggnadsprojekt i Malmö och Castellums egna lokaler i Stockholm enligt The Well Building Standard. Det är en ny internationell byggstandard som ska främja människors hälsa, välbefinnande och produktivitet i arbetslivet.


Well utgår från sju koncept som påverkar vår hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion, komfort och sinne. Castellum kommer att ha ett extra fokus på de fyra sistnämnda för den nya byggnaden i Malmö.

– Well är ett nytt sätt att sätta människan i centrum och väga in välbefinnande som en faktor i byggnadens design. Människor som är inspirerade och mår bra på arbetsplatsen presterar bättre. Det är helt enkelt ett sätt att kombinera ökad trivsel med ökad effektivitet, menar Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

Eminent blir namnet på Castellums byggnad i Malmö och den kommer att vara centralt placerad i Hyllie. Byggstart för fastigheten Eminent är beräknad till juni 2017 med inflyttning i januari 2019.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.