söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Misstänks för brott i bygglovshärvan

Publicerad: 7 maj 2019, 14:05

Härvan kring förfalskning av bygglov i Lysekils kommun har nu lett till brottsmisstankar. Foto: Lysekils kommun

Den före detta kommunpolitikern i Lysekil som förfalskat bygglov har nu delgivits misstanke i tre fall av grov trolöshet mot huvudman och två fall av grov urkundsförfalskning.

Ämnen i artikeln:

Boverkets byggreglerbyggregler

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggindustrin har tidigare skrivit om byggkonsulten i Lysekil som polisanmäldes efter att ha förfalskat ett bygglov. När grannar anmälde bygget av ett garage som låg väldigt nära tomtgränsen, kunde familjen som byggt visa upp ett beslut om bygglov för kommunen. Men det visade sig att bygglovshandlingen var förfalskad av den konsult som familjen hade anlitat – en person som också var politiker i kommunen.

Sedan förfalskningen uppdagades lämnade konsulten sina politiska uppdrag och ska även ha avvecklat sin firma.

Förundersökning inleddes kring sammanlagt tre byggen utan bygglov. De brott som misstänks ha begåtts är två fall av grov urkundsförfalskning, då falska bygglov och startbesked har visats upp i ett fall, men också totalt tre fall av grov trolöshet mot huvudman. Alltså ytterligare två fall där det har byggts utan bygglov och samma person har varit konsult.

Nu kommer beskedet från åklagaren att politikern har delgivits misstanke om brott.

Den före detta politikerns försvarsadvokat säger till Sveriges Radio P4 Väst att personen förnekar brott i ett fall, men medger de faktiska omständigheterna i två andra.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev