måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Nya byggregler mitt i krisen oroar: "Verkligen inte rätt läge"

Boverket vill med sina förslag på förändringar i byggreglerna gå från detaljstyrning till funktionskrav, och främja innovation. Men i bygg- och bostadssektorn finns en oro att det nya regelverket snarare kommer att leda till otydlighet, längre processer och dyrare bostäder.

Publicerad: 16 juni 2023, 12:31

Ämnen i artikeln:

ByggföretagenFastighetsägarnaBoverketbostadsbyggandebostadsutvecklingBoverkets byggreglerbyggreglerfastighetsbranschenbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationbostadsrätterBostadsrätterna

Rikard Silverfur, Fastighetsägarna, Anna Broman, Byggföretagen, och Joachim Höggren, Hyresgästföreningen, är alla oroliga för hur de nya byggreglerna kommer att slå.

Foto: stevanovicigor

Inom projektet Möjligheternas byggregler har Boverket under flera år arbetat med att se över sina bygg- och konstruktionsregler för att skapa en effektivare och mer innovativ byggprocess. Utgångspunkten har varit

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 005 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 2 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev