Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

PVC-fönstren fortsätter öka sin andel

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Fler och fler svenska fastighetsägare gör som kollegorna i Europa. De väljer PVC-fönster. Men volymerna är fortfarande ganska blygsamma. Det visar en undersökning av Snickeriernas Riksförbund.


Sammanställning av färsk statistik från Snickeriernas Riksförbund och aktuella uppgifter från Industrigruppen för PVC-fönster visar att försäljningen av fönster med karmar av PVC profiler för andra året i rad ökar betydligt snabbare än fönster med trä-/aluminiumkarmar. De två senaste åren har ökningen varit 80 procent för PVC-fönster medan trä/aluminium samtidigt fått nöja sig med en ökning på 20 procent.

Även om man har långt kvar till träfönstertillverkarnas volymer är Göran Jakobsson på Hydro Polymer i Stenungsund positiv och förklarar framgångarna i ett pressmeddelande med att fler och fler inser att om man vill ha ett målningsfritt fönster är PVC det enda rimliga alternativet. Dessutom ser många fastighetsägare att de moderna PVC-fönsterprofilerna är både smäckrare och mer stilrena än de första modellerna som kom hit för snart 30 år sedan.

I Sverige finns åtta tillverkare av PVC-fönster. Industrigruppen för PVC-fönster är ett informationssamarbete mellan dessa, gruppen arbetar för att öka kännedomen om fönster med karmar av styva PVC-profiler.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.