Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Byggregler

Ramsviksbygget klart trots blockaden

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Byggnadsarbetareförbundet lyckades inte stoppa om -och tillbyggnaden på Ramsviks camping. Trots blockaden har man nu slutfört byggprojektet. På torsdag invigs de nya lokalerna av representanter från Sotenäs kommun och Lettlands ambassad.

Bygget inleddes i september förra året men sattes i blockad av Byggnads och fler fackförbund eftersom den lettiske entreprenören inte ville skriva på kollektivavtal. Aigars Burgelis, SIA R.O.K betalade hantverkarna löner som ligger under svensk kollektivavtalsnivå.

Både Aigars Burgelis och flera av hantverkarna är vänner till campingägarna Annika och Torbjörn Backlund. Ägarna hävdar att jobbet inte skulle ha blivit gjort över huvud taget om de skulle ha betalat de löner som svenska byggnadsarbetare kräver och att man genom projektet skapat arbetstillfällen i Sverige. Backlunds ser bygget som projektet på Ramsvik Camping som ett samarbete mellan småföretagare i Sverige och Lettland.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.