Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Svevia bygger helikopterskydd åt RPS

Publicerad: 9 december 2009, 13:56

Säkerheten ska öka för polishelikoptern som finns stationerad vid Göteborg City Airport i Säve.


Helikoptern har under en tid blivit utsatt för störningar som gjort att den vid vissa tillfällen inte kunnat lyfta från flygplatsen och ibland haft svårt även att landa. Den åtgärd som ska vidtas för ökad säkerhet är ett insynsskydd som byggs runt helikopterområdet så att obehöriga inte kan observera verksamheten. Svevia har fått uppdraget av Rikspolisstyrelsen att genomföra byggnationen.

- Skyddet består av ett fyra meter högt industristängsel som inte går att se igenom och innanför stängslet anlägger vi en vall som kommer att förstärkas med en tät häck ovanpå, säger Magnus Stenberg, arbetschef, Svevia.

Uppdraget är en totaltentreprenad, och värdet uppgår till 950 000 kronor. Arbetena kommer att sätta igång snarast och ska pågå under en månad.

- Det är i storleksordningen ett mindre jobb, men det är intressant och jag är stolt över att Rikspolisstyrelsen valde oss, säger Magnus Stenberg.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.