lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byggregler

Värmepumpsbranschen svarar på kritik

Publicerad: 17 december 2009, 09:44

Folksam tar inte hänsyn till att försäljningsvolymen av värmepumpar ökat när de kritiserar antalet skadeanmälningar, hävdar Svenska Värmepumpföreningen.

Ämnen i artikeln:

Boverkets byggreglerbyggregler

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Folksam anklagade värmepumpsbranschen för stora brister i kvaliteten i ett pressmeddelande tidigare i veckan. Nu kontrar Svenska Värmepumpföreningen och säger att uppgifterna om att värmepumparna skulle ha blivit sämre med åren är felaktiga.

- Att med Folksams siffror som underlag säga att värmepumpstillverkarna struntar i kvaliteten på produkterna är fel, säger Martin Forsén, VD Svenska Värmepumpföreningen, SVEP.

- Värmepumpbranschen tar kvalitetsfrågor på största allvar. Bra kvalitet på produkter är viktigt för alla branschers trovärdighet.

Svenska Värmepumpföreningen har egen statistik över försäljningen av värmepumpar. ”Då försäljningsvolymen för värmepumpar ställs i relation till antalet skador kan vi konstatera att det uppkommer skador på 1,2 % av värmepumparna inom de första 5 åren. Samma siffror med föregående års rapport som underlag är 1,1 %,” skriver Svenska Värmepumpföreningen i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev