Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

20 eller 100 kronor över Svinesundsbron

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV ULLA BENGTSON

Den 1 juli klockan 10.00 börjar vägavgift, eller bompeng, att tas ut på Svinesundsbron. Avgiften blir 20 kronor för fordon upp till 3,5 ton och 100 kronor för tunga fordon. I norsk valuta 18 respektive 90 kronor. Allt enligt en överenskommelse mellan norska och svenska regeringarna.

Bomstationer kommer att finnas både på norska och svenska sidan. Avgift ska tas ut på både nya och gamla Svinesundsbron. Tills vidare tas ingen avgift ut på gamla bron i riktning söderut.

Norska Svinesundsforbindelsen A/S som ägs Statens Vegvesen administrerar avgiften i Norge och även i Sverige, det sistnämnda på uppdrag av Vägverket.

Avgiften ska kunna betalas kontant, med utvalda kreditkort eller en elektronisk betalbricka, AutoPASS. Med den kan man passera betalstationen utan att stanna.

Invigningen av den nya bron sker den 10 juni med norska och svenska kungaparen närvarande. Den 12 juni öppnas bron för trafik.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.