Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

25 år efter Dennispaketets upplösning: Hoppet lever om en östlig förbindelse

Publicerad: 3 februari 2022, 12:59

I Nacka kommun, där Mats Gerdau (M) är kommunstyrelsens ordförande, lever hoppet om en östlig förbindelse. Till vänster: Stockholms tilltänkta ringled enligt Dennisöverenskommelsen 1992.

Foto: Vägverket / Liza Simonsson

Den 6 februari är det 25 år sedan den stora trafiköverenskommelsen Dennispaketet löstes upp och lämnade ringleden runt Stockholm ofullbordad. Men hoppet lever ännu om en östlig förbindelse över Saltsjön.
”Jag tror att alla inser att den behövs”, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun – där exploateringsplaner redan påverkas av framtida beslut.


Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Under 1980-talet brottades Stockholmspolitikerna med hur den ökande trafiken i staden skulle hanteras. Det var svårt att komma överens och en växande miljöopinion ställde sig kritisk till att bygga nya

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.