tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

ABB ska rusta upp kraftstationer i Kongo

Publicerad: 15 februari 2010, 13:39

”Den här upprustningen kommer att stärka tillförlitligheten i nätet och säkerställa effektiv överföring av vattenkraft i regionen”, säger Peter Leupp, chef för ABBs division Power Systems.

Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Kraft- och automationsföretaget ABB har fått en order värd 107 miljoner dollar från Société Nationale d’Électricité (SNEL), det statliga energibolaget i Kongo, för att uppgradera viktig teknik i ett av världens längsta kraftöverföringssystem.

ABB ska rusta upp stationerna som omvandlar växelström till likström och tillbaka igen i den 560 megawatt starka kraftlänken Inga-Kolwezi. Länken, som är 1 700 kilometer lång, byggdes av ABB 1982 och var då världens längsta kraftledning.


Kartan till vänster visar kraftlänken Inga-Kolwezis sträckning.



Länken använder HVDC-teknik (överföring av högspänd likström) för att
transportera elkraft från Inga Falls kraftstation, vid Kongofloden, till gruvdistriktet Katanga i sydöstra delen av landet. Länken möjliggör också export av överskottskraft till de så kallade African Power Pool-länderna i södra Afrika.

ABB kommer att ansvara för att konstruera och bygga systemet samt för leverans och installation av nya tyristorventiler, högspänningsutrustning samt ABBs styr- och kontrollsystem MACH2. Projektet beräknas levereras 2013.

Dessutom står ABB för systemlösningen, inklusive design och styr- och övervakningssystemet MACH2, samt högspänningsutrustningen.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev