Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Alla Sveriges vägar ska fotograferas

Publicerad: 11 januari 2016, 09:42

WSP ska fotografera 17 000 kilometer väg.

Foto: WSP

WSP ska laserskanna och fotografera alla vägar i landet. Informationen ska bland annat underlätta drift och underhåll.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketWSP

Trafikverket ger nu WSP uppdraget att kartlägga hela stomvägnätet i sina samtliga sex regioner. Det handlar om att laserskanna 17 000 kilometer väg och fotografera i 360-gradersvy.  WSP kommer att jobba med detta från december 2015 till 2017. De uppgifter som samlas in kommer att ingå i Trafikverkets nya IT-system för all anläggningsinformation, som ska ligga till grund för bland annat beslut om drift och underhåll. Datainsamlingen kommer att göras med hjälp av bil.

– Vi är glada att ha fått uppdraget som är ännu ett bevis för att vår egenutvecklade mätmetod har visat sig vara effektivast både i nationell och internationell konkurrens. Insamling av anläggningsdata är en del i ett arbete som ska leda till en underhållsstrategi och en ekonomisk planering för ägaren av infrastrukturen, säger Sara Hederos, gruppchef för geoinformatik och asset management på WSP, i ett pressmeddelande.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

TrafikverketWSP

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.