Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

BI: Utbyggd infrastruktur i nordöstra Skåne ger ökad tillväxt

Publicerad: 25 januari 2013, 15:13

Region Skånes tillväxtnämnd har beslutat att förskottera pengar till Trafikverket för att fortsätta ombyggnaden av riksväg 21 och utbyggnaden av järnvägen mellan Kristianstad och Hässleholm.


– Regionens förskotterade medel visar att nordöstra Skåne har utmärkta tillväxtmöjligheter i framtiden med centrala nav i form av Kristianstad och Hässleholm, säger Anders Fredriksson, chef Sveriges Byggindustrier, BI, Kristianstad.

– En förbättrad framkomlighet på väg 21 tillsammans med de pågående förbättringarna av E22:an och järnvägen kommer att gynna befolkningsunderlaget och etableringen av handel och företag i området. Det ger oss i sin tur det tillskott i sysselsättningsökning vi så väl behöver. Nordöstra Skåne har drabbats hårt av den svaga konjunkturen med ett flertal stora varsel de senaste åren och genom bättre kommunikationer underlättas satsningar inom området, säger Anders Fredriksson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.