lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Bildspecial: NCC tog emot ministern under jord

Publicerad: 19 december 2022, 14:16

Andreas Carlson, bostads- och infrastrukturminister och Tomas Carlsson, vd för NCC, på besök i projektet Hagastaden.

Foto: Mattias de Frumerie

NCC har kommit en god bit på vägen i tunneldrivningen i entreprenaden Hagastaden inom utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. På måndagen hade projektet besök av infrastrukturministern.

Ämnen i artikeln:

NCCtomas carlssonAndreas Carlsoninfrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Under förra veckan gjorde Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson sitt första platsbesök i Göteborg hos Volvo Cars och Göteborgs stad. Den här veckan var det byggbranschens tur med ett besök hos NCC:s tunnelbaneentreprenad Hagastaden, med bland annat vd:n Tomas Carlsson och Infrastructure-chefen Kenneth Nilsson på plats.

Projektchefen Sofia Edoff berättar om tunneldrivningen i Hagastaden-projektet för infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Foto: Mattias de Frumerie

– Min ambition är att prioritera besök ute i verksamheten och lära känna företagen i branscherna, säger Andreas Carlson.

Läs även: Dubbelministern Andreas Carlson om bostadsbyggande, infrasatsningar och tuffa tider: "Viktigt att få fart när det vänder"

NCC-cheferna fick utöver ett besök i tunneln som just nu sprängs bort mot Odenplan för att sommaren 2025 ansluta till det befintliga tunnelbanesystemet, även prata med ministern om utmaningarna på infrastrukturområdet.

– För oss som entreprenör är det viktigt att det finns en tydlighet om när avgörande tillståndsbeslut kommer, säger Tomas Carlsson.

Tomas Carlsson, vd, med Sofia Edoff, projektchef, på NCC.

Foto: Mattias de Frumerie

Läs även: NCC slog Peab och Skanska i miljardupphandling: “Ser fram emot att teckna kontrakt”

Deltagarna konstaterade att det finns stora investeringsbehov inom infrastruktur, och inte bara väg och järnväg.

– På samma sätt som vägnätet på många ställen är ålderstiget och underhållet eftersatt är även VA-infrastrukturen i stort behov av en upprustning. Samma sak gäller för energiinfrastrukturen, som är en prioriterad fråga för regeringen, säger Andreas Carlson.

"Infrastruktur är ett område som väcker starka känslor och som också påverkar många människor, vilket gör att det väcker så stort intresse", säger Andreas Carlson, här med NCC-vd:n Tomas Carlsson.

Foto: Mattias de Frumerie

Under måndagen hann ministern också med ett möte med Skanska på eftermiddagen och träffade även andra representanter för byggbranschen.

Läs även: NCC:s projektchef om påbörjade miljardbygget: ”Naturligtvis blir det en utmaning”

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef, NCC Infrastructure.

Foto: Mattias de Frumerie

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev