Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Botniabanan närmar sig Umeå

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Bygget av Botniabanan kan nu fortsätta norrut från Nordmaling och in en bit i Umeå kommun. Detta sedan ytterligare en järnvägsplan vunnit laga kraft.

Det är den 17 kilometer långa sträckan från Nordmaling till Ängersjö som fått klartecken sedan inga överklagningar inkommit på järnvägsplan 71. Nu väntar upphandling av sex entreprenader och andra förberedelser som exempelvis marklösen.

Etappen innehåller bland annat en 175 meter lång bro över ett Natura 2000-område vid Öre älv samt en 600 meter lång tunnel under Håknässkälen.

Samtidigt har ytterligare en entreprenad på sträckan Husum-Nordmaling upphandlats. Det är en vägbro över Botniabanan vid infarten till Rundvik som kommer att byggas av Rekab Entreprenad till en kostnad runt 6,6 miljoner kronor. Byggstart blir det i september och bron ska stå färdig i mars 2006. Rekab har med denna bro sammanlagt plockat hem tolv broentreprenader för Botniabanan.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.