Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Bygger bro för ökad trafiksäkerhet i Malmö

Publicerad: 13 augusti 2018, 04:00

På Pildammsvägen i Malmö bygger Svevia en trafiksäkerlösning för oskyddade trafikanter.

Foto: Pixabay

Malmö stad planerar för fler bostäder i stadsdelen Vintrie och vill utveckla området Erlandsro gård. För att skapa en smidigare och mer trafiksäker lösning längs Pildammsvägen har Svevia fått uppdrag av Malmö stad att bygga en planskild korsning i områdets östra del.


Entreprenaden, som är en totalentreprenad, omfattar förutom projektering, omfattande schaktarbeten, betongkonstruktioner, nybyggnation av bro, anläggning av pumpstation, nydragning av gång-och cykelbanor samt tillhörande markarbeten, omläggning av ledningar, belysning samt vatten och avlopp, flytt av träd, plantering och återställning av ytor.

– Ombyggnationen av Pildammsvägen kommer att koppla ihop det befintliga handelsområdet och det nya bostadsområdet så att det blir en bra och smidig trafiklösning där oskyddade gång- och cykeltrafikanter får egna stråk både längs med Pildammsvägen och under Pildammsvägen genom en gång och cykeltunnel berättar Anders Folkesson, Svevia.

Projektet ska vara klart i slutet av november 2019. Kontraktet är värt cirka 16 miljoner kronor.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.