lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Byggjätten får nytt uppdrag i Los Angeles – ska bygga infra

Publicerad: 25 november 2020, 13:32

Skanska ska bygga ny infrastruktur vid Los Angeles internationella flygplats. Foto: Los Angeles World Airports.

Efter kontorsprojektet i Beverly Hills kommer ett anläggningsbygge vid flygplatsen. Skanskas satsning i Los Angeles fortsätter att ge frukt.

Ämnen i artikeln:

Skanska USAinfrastruktur

AJ


Byggindustrin skrev nyligen om Skanskas kontorsprojekt i Beverly Hills, byggjättens första i den lyxiga stadsdelen mitt i Los Angeles. Nu har bolaget fått ett nytt LA-uppdrag. Den här gången är det Los Angeles World Airports som tecknat avtal med Skanska om att bygga om ut- och inflödena vid stadens internationella flygplats. Ett uppdrag som är värt cirka 2,9 miljarder kronor.

Läs även: Så blir Skanskas kontorshus i Beverly Hills – se bilderna på prestigebygget 

Bygget är ett så kallat RUE-projekt (roadways, utilities och enabling) vars syfte är att lindra trängsel för människor som reser till och från den tredje mest trafikerade flygplatsen i världen och den näst mest trafikerade i USA.

Läs även: Skanskas strategi bakom satsningen i Los Angeles: bygga åt nöjesindustrin 

Skanska skriver i ett pressmeddelande att byggnadsarbetena påbörjas under fjärde kvartalet 2020 och förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2025. Arup är huvuddesigner. 

Projektet vid flygpplatsen är ett så kallat RUE-bygge vilket avser grundläggande infrastruktur. Foto: Los Angeles World Airports

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev