Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

"Dödens väg" ombyggd till säker motorväg

Publicerad: 30 november 2010, 09:44

På lördag firar man i Nynäshamn. Då är väg 73, "Dödens väg", byggts ut till fyrfilig säkrare motorväg.


– Det känns fantastiskt att den motorväg som nynäshamnarna har längtat efter i över 40 år nu är klar. Motorvägen kommer både att skapa tillväxt av Nynäshamn och rädda liv, säger Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, i ett pressmeddelande.

Åren 2000–2005 omkom två personer och elva skadades svårt i genomsnitt varje år på "Dödens väg", enligt Trafikverket. 2005 påbörjades utbyggnaden av väg 73. Efter det har trafikolyckorna minskat. September 2009 stod 19 av totalt 25 kilometer motorväg klar och sedan dess har ingen person omkommit, två personer har skadats svårt.

Nu på lördag, 4 december, är hela sträckan om 25 kilometer färdig. Det innebär att det nu är motorväg hela sträckan Nynäshamn – Stockholm.

Det firas med en invigningsfest i Nynäshamn. Trollkarlen och programledaren Tobbe Blom är konferencier, en 17 man stark dansgrupp från Lettland underhåller, 25 dansare från Jordbro framför showdans och det blir musik från Gotland och Polen.

Klockan 14.30 öppnar vägen för trafik.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.