Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

”Effektiv infrastruktur är lika med konkurrenskraft”

Publicerad: 22 december 2016, 06:40

Hampe Mobärg, vd på Maskinentreprenörerna.

Foto: ME

Hampe Mobärg är vd på Maskinentreprenörerna som är värd för ”Stora infradagen” som anordnas i Stockholm den 27 januari. ”Stora Infradagen tycks ha blivit en av de självklara mötesplatserna för att diskutera infrastruktur”, säger han.


Vilken gång i ordningen anordnar ni detta evenemang?

– Det är 11:e årgången.

Vilka är de primära målgrupperna?

– Beslutsfattare inom infrastruktur.

Varför behövs Stora infradagen?

– Infrastruktur är en allt mer betydelsefull samhällsfunktion när världen krymper och blir mer gränslös. Speciellt för ett litet land långt borta från de stora marknaderna, och med ett stort exportberoende. Effektiv infrastruktur är lika med konkurrenskraft. Infrastruktur både ovan och under jord är själva grundfundamentet för ett starkt samhälle och näringsliv. ME:s Stora Infradagen tycks ha blivit en av de självklara mötesplatserna för att diskutera infrastruktur.

Vilka tycker du är höjdpunkterna under dagen?

– Det är många höjdpunkter i år. Vår infrastrukturminister är självklart intressant med tanke på ny långtidsplan och hur hon ser på framtiden och Sverigeförhandlingen. Dessutom blir det intressant att lyssna på Fredrik Reinfeldt nu när han fått lite distans till dagspolitiken och kan blicka framåt. Det var ju trots allt Reinfeldts regering som lanserade Sverigebygget som sedan döptes om till Sverigeförhandlingen. Sen kommer vi ha en form av ”Think-tank” på eftermiddagen då vi sätter ihop en grupp med helt olika erfarenheter som ska debattera hur infrastrukturutvecklingen kommer påverkas av digitaliseringen och följden av denna. Personligen tycker jag nog årets program är det bästa vi satt ihop hittills.

Hur många besökare förväntar ni ska komma på detta evenemang?

– Över 300 personer.

Martina Strand Nyhlin, frilansjournalist, red@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.