Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Europa fortsätter att bygga för snabbtåg

Publicerad: 1 juni 2016, 04:42

Kinesiska höghastighetståget CRH mellan Peking och Shanghai. På många håll i världen, och inte minst i Europa, fortsätter utbyggnaden.

Foto: Scanpix

De europeiska satsningarna på höghastighetståg kan sammanfattas så här: de fortsätter i oförminskad takt – trots den ekonomiska krisen. Europa fortsätter att satsa på utbyggnaden av sina höghastighetståg, som i alla länder är beroende av subventioner från staten och EU i olika former.


Ämnen i artikeln:

höghastighetstågsnabbtåg

I konkurrensen från lågprisflyg, långfärdsbussar och även biltrafiken väljer resenärerna bort snabbtågen. Detta trots att på sträckor mellan 30 och 80 mil är höghastighetståg som tidsmässigt är det överlägsna resealternativet

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

höghastighetstågsnabbtåg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.