lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Förbifartens detaljplaner gäller

Publicerad: 16 september 2015, 12:22

Johan Brantmark, Trafikverkets projektchef för Förbifart Stockholm.

Foto: Per Hindersson

Mark- och miljööverdomstolen ger inte prövningstillstånd för överklagan av detaljplanerna för Förbifart Stockholm. ”Det är ett jätteviktigt besked”, säger Johan Brantmark, Trafikverkets projektchef för Förbifart Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Förbifart StockholminfrastrukturdetaljplaneröverklagandenStockholm

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Mark- och miljööverdomstolens beslut innebär att de elva detaljplaner som Stockholms stads kommunfullmäktige klubbade igenom i juni 2013 gäller. Sedan dess har detaljplanerna överklagats till Länsstyrelsen, till Mark- och miljödomstolen i Nacka och slutligen till Mark- och miljööverdomstolen. Beslutet från Mark- och miljööverdomstolens går inte att överklaga.

– Det här är det sista stora tillståndspaketet och nu går vi i mål med det. Det är ett jätteviktigt besked, säger Johan Brantmark, Trafikverkets projektchef för Förbifart Stockholm.

Han berättar att beslutet innebär att bygget av Förbifart Stockholm kan fortsätta som planerat. Just nu pågår bland annat arbete med ledningsomläggningar, förberedande markarbeten på arbetsplatserna, breddning av broar i Akalla och bygget av en ny gång- och cykelbro i Kungens Kurva.

– Vi fortsätter bygga enligt den tidplan som vi lagt upp. Nu har vi alla tillstånd som behövs, säger Johan Brantmark.

Dock väntar fortfarande fyra mål i Mark- och miljööverdomstolen. De gäller vissa delar av miljödomen för Förbifart Stockholm.

– Det gäller bland annat bullervillkoren i miljödomen. Det som kan hända är att det blir vissa justeringar jämfört med den miljödom vi har att rätta oss efter i dag, säger Johan Brantmark.

Förbifart Stockholms elva detaljplaner

■ Tunnel Vinsta
■ Hjulstamotet
■ Tunnel Kälvesta
■ Tunnel Lunda
■ Tunnel Sätra
■ Hanstamotet
■ Tunnel Hästa
■ Norr om trafikplats Kungens Kurva
■ Vinstamotet
■ Tunnel Grimsta
■ Tunnel Lunda-Hjulsta

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev