Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Full fart framåt för Slussen

Publicerad: 29 september 2015, 11:28

Förberedande arbeten gör att denna vy av Slussen redan är ett minne blott.

Foto: Byggindustrin

Nu är det, till slut, bara att köra igång med bygget av Slussen i Stockholm. Decennier av utredningar har nått sitt slut.


Ämnen i artikeln:

Slussen

Ett genomförandebeslut fattades för Slussen redan år 2010. Därefter har debattens vågor gått höga och antalet ändringar av förutsättningarna har varit många. I går kväll fattade dock kommunfullmäktige i Stockholm till slut beslutet om att nya Slussen ska byggas. Endast Sverigedemokraterna röstade emot. Förberedande arbeten pågår sedan länge. Bygget beräknas komma igång i stor skala under 2016.

Enligt Stockholms stad beräknas de sammanlagda utgifterna i löpande prisnivå till cirka 12,1 miljarder kronor. Fram till 2015 har 1,7 miljarder kronor lagts ned och det innefattar alla kostnader från tävlingen 2003/2004 till och med december 2014.

Fullmäktigemötet beslutade att ge exploateringsnämnden rätt att fortsätta genomförandet av projektet omfattande investeringsutgifter om 12 100 miljoner kronor och investeringsinkomster om 2 200 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Nu bygger Stockholm Nya Slussen

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Slussen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.