Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Gunnar Malm slår tillbaka

Publicerad: 10 februari 2014, 13:06

Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm går till motangrepp mot de som menar att järnvägsanslagen dräneras i byråkrati. "Det sägs att 80 procent av anslagspengarna går till administration. Det är skitsnack", säger Gunnar Malm.


Gunnar Malm var en av debattörerna och föredragshållarna på Stora infradagen som arrangerades i Stockholm. Han var ytterst kritisk till den senaste tidens järnvägsdebatt, framkallads av trafikförseningar och ett par uppmärksammade urspårningar.

Debatten, menar han, baseras på ”rykten och falsarier”.

– Jag förstår engagemanget. Jag, liksom alla andra, vill ha en bättre svensk järnväg, men vi måste hålla oss till fakta.

Han menar att det finns en nostalgi kring svensk järnväg som är ”anmärkningsvärd”.

– Faktum är ju att SJ vid tiden för avregleringen var konkurrsmässig. Jag såg tydligt den problembild som fanns när jag tillträdde som generaldirektör 2010 och skrev också detta till regeringen. Det tar lång tid att komma till rätta med problemen. Oavsett regering så är detta något vi får brottas med under överskådlig framtid, sa Gunnar Malm.Vill du läsa hela artikeln? Du hittar den på sid. 6 i Byggindustrin 4/2014 som är ute den 7 februari. Om du är prenumerant kan du logga in under fliken ”För prenumeranter” här ovanför och läsa en pdf-version av tidningen.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.