Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Han blir ny generaldirektör på Trafikverket: ”Vi ska ha en bra kostnadskontroll”

Publicerad: 17 februari 2022, 12:18

Roberto Maiorana tillträder den 1 mars.

Foto: Trafikverket

Roberto Maiorana, i dag chef för verksamhetsområde Trafik, har utsetts till ny generaldirektör och chef på Trafikverket.


Ämnen i artikeln:

infrastrukturTrafikverket

Roberto Maiorana har varit chef för verksamhetsområde Trafik sedan 2016. Han tillträder som generaldirektör den 1 mars 2022.

– Jag ser verkligen fram emot det här fantastiska uppdraget - att få leda en stor och viktig myndighet som Trafikverket, och jag gör det med stor tillförsikt. Det finns massor med kompetens och god förmåga i verksamheten. Vi behöver fortsätta utveckla kommunikationsmöjligheter i hela landet. Transportsektorn har en mycket stor betydelse för tillväxten och bidrar till att vi når våra miljö- och kllimatmål, säger Robert Maiorana vid en pressträff på torsdagen.

Läs även: Efter Skanskas avhopp: Trafikverket söker ny entreprenör till miljardprojektet

Han säger samtidigt att en viktig puck är att säkra kompetensförsörjningen och att ha en bra kostnadskontroll – något som Riksrevisionen tidigare har kritiserat Trafikverket för att inte ha.

– Med en satsning på 900 miljarder ska vi ha en bra kostnadskontroll och säkerställa hur skattemedel används.

Läs även: Hård kritik mot Trafikverket – Projekten blir 58 miljarder dyrare

Det var för nästa exakt ett år sedan som Lena Erixon meddelade att hon skulle lämna sitt förordnande som GD vid årsskiftet 2021/2022. Erixon har varit på posten sedan 2015.

Sedan årsskiftet har myndighetens överdirektör Bo Netz vikarierat som generaldirektör.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

infrastrukturTrafikverket

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.