fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Hopp om att jobb på förbifart kan tas upp igen

Publicerad: 26 januari 2018, 13:56

En ljusning verkar vara i sikte vad gäller NCC:s stoppade jobb på Förbifart Stockholm. "Vi och NCC har hittat ett sätt att jobba vidare inom ramen för befintligt kontrakt", säger Johan Brantmark, projektchef, Trafikverket.

Ämnen i artikeln:

NCCTrafikverketinfrastruktur

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


NCC har i januari stoppat sitt arbete på Förbifart Stockholm i Häggvik och hänvisat till att arbetshandlingarna varit så ofullständiga att risken för felbygge varit för stor. Trafikverket höll inte med.

– Vi väntar nu på att Trafikverket och deras konsulter ska komplettera och rätta arbetshandlingarna så att produktionen kan återupptas så fort som möjligt under våren, sade Bertil Schmidt, projektansvarig på NCC Infrastructure, i ett tidigare pressmeddelande.

Nu tycks oenigheten var på väg mot en lösning. Johan Brantmark hänvisar till ett nytt möte under torsdagen mellan Trafikverket och NCC.

– Vi har enats om att fortsätta att utveckla och planera projektet ihop och har hittat en bra dialog. Vi har nu en väldigt konkret planering men jag kan inte gå in närmare på detaljerna just nu, säger han.

Enligt Johan Brantmark handlar det inte om att handlingarna kommer att arbetas om. Exakt när produktionen kan komma igång är fortfarande oklart.

– Jag är övertygad om att stoppet inte blir långvarigt, men det är för tidigt att säga när vi kommer att se maskinerna igång igen ute i fält.

NCC har avböjt att kommentera i detta skede.

Relaterade artiklar

NCC:s jobb på förbifarten ligger fortfarande nere

NCC redo att börja jobba på Förbifarten igen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev