Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Infrastruktur tema i ny årsbok

Publicerad: 27 november 2013, 13:10

En årsredovisning kan se ut på olika sätt, tråkig och utskriven på en kopieringsapparat. Eller som samfundet S:t Eriks i Stockholm, vars årsredovisningar är en fröjd för ögat. De består av en årligt utkommande inbunden bok som, vid sidan av samfundets räkenskaper, har intressant innehåll skrivna av kunniga skribenter.


S:t Eriks årsbok har i år infrastruktur som tema och heter Stockholm på väg. Ett 20-tal namnkunniga författare medverkar med Ulf Sörenson som redaktör. De berättar om sin syn på olika trafikslag såsom järnväg, cykelbanor, promenadstaden och bilstaden, Citybanan och tunnelbanan.

Storstockholm växer med närmare 100 personer om dagen, vilket betyder 2,5 miljoner invånare om tio år. Detta kräver en rejäl utbyggnad av infrastrukturen, varför staden under en kommande tioårsperiod kommer att satsa 100 miljarder i olika projekt som till exempel Citybanan, Förbifart Stockholm och utbyggnad av tunnelbana.

S:t Eriks årsbok har tagit fasta på Stockholms framtidsplaner och tar upp de olika trafikslagen ur ett historiskt perspektiv och med framtida visioner. Det gör årsboken läsvärd och matnyttig för alla som är intresserade av Stockholms historia och utveckling med betoning på infrastruktur. Boken är rikt illustrerad med bra bilder och en tilltalande layout.

Samfundet S:t Erik grundades 1901 och är en ideell förening med uppgift att sprida kännedom om Stockholms historia. Den första årsboken kom redan 1903.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.